Biedt jouw gemeente genoeg aanvullende (inkomens)ondersteuning? Wat zijn de mogelijkheden?

Deze blogpost is deel 8 van 8 in de serie Meerkosten chronisch zieken

logo rijksoverheidOp Rijksoverheid verscheen een bericht over vragen en antwoorden over mogelijkheden voor bijzondere bijstand in natura en op grond van groepskenmerken en voor instrumenten als de stadspas en het kindpakket. Interessante onderwerpen! Gemeenten moeten (nog meer) werk maken van de ondersteuning die zij hun burgers kunnen bieden.

Masterclass
En dat is nu precies waar de Masterclass bijzondere bijstand, individuele toeslagen en minimabeleid op 29 maart in Utrecht over gaat. Niet alleen de juridische inhoud komt aan bod maar ook de samenhang met de mogelijkheden die de Wmo 2015 biedt. Daar kun je niet (meer) om heen. De geïnteresseerde lezer wijs ik op een eerder blog waarin die mogelijkheden aan bod komen: geen appels met peren vergelijken.

Thema’s
De Masterclass bevat de volgende zes hoofdonderwerpen:

  1. Bijzondere bijstand
  2. Individuele inkomenstoeslag
  3. Individuele studietoeslag
  4. Overige maatregelen
  5. Wet maatschappelijke ondersteuning
  6. Minimabeleid

Je ontvangt casuïstiek ter voorbereiding en om warm te lopen beginnen we Masterclass met een aantal prikkelende stellingen! Discussieer mee en schrijf je in!

Uniek materiaal
Voor deze Masterclass is een reader ontwikkeld die je op nauwgezette en gestructureerde wijze door de inhoud van de wettelijke kaders loodst. Ook weer bijgewerkt aan de laatste actualiteiten. Zeer geschikt als naslag! Ook de Wmo 2015 heeft een plek in de reader. Er zijn ook voorbeelden opgenomen van beleidsregels en bepalingen in de verordening Wmo 2015 over de tegemoetkoming meerkosten.

Overzicht in schema
Beleidsmedewerkers zullen de politiek gevraagd en ongevraagd moeten informeren. Daarvoor is een handig schematisch overzicht opgenomen (ook handig als checklist).

Meer informatie en inschrijven
Meer weten over deze Masterclass? Lees dan de uitgebreide beschrijving. Of ga naar direct inschrijven.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*