Diensten

bureauIngeborg Lunenburg opleiding + advies biedt vakgerichte opleidingen en doelgericht advies over de sociale zekerheid.
Ingeborg’s specialisme ligt in ieder geval bij de Wet maatschappelijke ondersteuning. Desgewenst te combineren met de Jeugdwet, de Participatiewet of de Algemene wet bestuursrecht. Bij ons kunt u ook gebruiken maken van de juridische helpdesk.

Altijd praktijkgericht
Op maat met met veel oog voor de juridische praktijk van beleid, uitvoering en bezwaar & beroep. Hoe? Met casuïstiek (op maat) en actuele jurisprudentie. Desgewenst stemmen wij de inhoud af op het gemeentelijk beleid. Nazorg is standaard en bestaat ook uit een reactie over zaken die opvallen in dat beleid.

Scholingsaanbod
Er is een scholingsaanbod voor open inschrijving en incompany. Hieronder staan een aantal voorbeelden van scholing. Via de link is uitgebreide informatie beschikbaar.

Doelgroep
Verschillende doelgroepen maken gebruik van onze opleidingen. Dat varieert van degene het onderzoek uitvoeren, beslissen op de aanvraag of op het bezwaar en verweer voeren in (hoger) beroep tot aan degene die burgers juridisch ondersteunen. Ook beleidsmedewerkers nemen met veel belangstelling deel!

Incompany
Uitvoering van wetten in het sociaal domein vraagt om ‘permanente educatie’ van uw medewerkers. In een persoonlijk gesprek bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden. De inhoud van de scholing wordt dan op maat samengesteld. Ook kunnen intervisiebijeenkomsten worden verzorgd.

Abonnement
Verzekerd zijn dat u of uw medewerkers up-to-date zijn én blijven? Neem een opleidingsabonnement bij ons: deskundigheidsbevordering in een jaarlijkse planning. Informeer naar de mogelijkheden en profiteer van een interessante korting.

crkbo_instellingGeen BTW
Ingeborg Lunenburg opleiding + advies staat als instelling ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom is voor scholing geen BTW verschuldigd.

 

 

Advies
Het verzorgen van doelgericht advies gaat over:

  • de beantwoording van (individuele) casuïstiek
  • het uitbrengen van advies op verzoek van het gemeentebestuur
  • het opstellen van regelgeving en beleid

Denk in dat kader ook aan een (juridische) toets op het bestaande beleid, een werkinstructie of rapportages en beschikkingen.

Helpdesk
Regelmatig wordt een beroep op ons gedaan met individuele casuïstiek.
Mede gelet op de maatregelen rondom het corona-virus kunt u (meer) gebruik maken van onze juridische helpdesk.
Eenvoudige vragen worden, net als voorheen, kosteloos beantwoord. In andere gevallen maken we vooraf afspraken.

 

Meer weten? Neem dan contact op.