Gaat door. Studiemiddag Beschermd wonen op 22 maart

VerdiepingDe juridische vragen over Beschermd wonen zijn aanleiding voor het verzorgen van Studiemiddagen. Na 24 februari wordt de volgende Studiemiddag op 22 maart verzorgd in Arnhem. Inschrijven kan tot maandag 21 maart.

Wat roept vragen op
De vragen zijn globaal te verdelen in vier onderdelen:

  1. De indicatie: wanneer heeft iemand aanspraak op beschermd wonen
  2. Het recht op en de hoogte van het persoonsgebonden budget (ook gericht op de kwaliteit a.b.i. art. 3.1 Wmo 2015)
  3. Hoe zit het overgangsrecht in elkaar
  4. De bevoegdheid tot mandaatverlening op grond van art. 2.6.3 Wmo 2015 en art. 10:3 Awb

Nieuwsgierig geworden?
Op de website is een Serie over Beschermd wonen beschikbaar. Die wordt telkens aangevuld. Lees ook het blog Wat weet jij over Beschermd wonen? Daarin staan ook de vragen die tijdens de Studiemiddag aan bod komen. De informatie van deze Studiemiddag is direct toepasbaar op het werk van morgen: je kent de naadjes van de (juridische) kous! Ter voorbereiding ontvang je uitgebreide casussen uit de praktijk.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*