Bijeenkomst Analyse Wmo 2015 op 23 oktober gaat door

WistjedatDe invoering van de Wmo 2015 is in volle gang. Beleidsplannen en Verordeningen staan op het punt van vaststellen door de gemeenteraad. Het afsluiten van de inkoopcontracten is bijna rond. En dan? Het Besluit nadere regels en de beleidsregels, inrichting van het proces, werkafspraken, beschikkingen, et cetera. Gaandeweg dienen zich steeds meer vraagstukken aan hoe gemeenten op 1 januari de nieuwe wet kunnen of moeten gaan uitvoeren. Hebben gemeenten daarin een ruime beoordelingsvrijheid? Wil je weten hoe dat zit?

Vraagteken groenVragen
Tijdens de Bijeenkomst Analyse Wmo 2015 op 23 oktober in Utrecht komen de volgende vragen (en antwoorden) zeker aanbod. Hoe zit het met het overgangsrecht Wmo 2007 en AWBZ? Hoe is de afbakening met andere wetten geregeld? Voorwaarden en hoogte persoonsgebonden budget? Mag dat worden besteed in het buitenland? Hulp bij het huishouden als maatwerkvoorziening, algemene voorziening of overlaten aan de markt? Waneer is iemand aangewezen op een maatwerkvoorziening? Hoe zit het met gebruikelijke hulp? Wat is een passende bijdrage? Biedt de Verordening voldoende grondslag voor besluiten? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet altijd vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn.

Schrijf je inErvaring delen
Ingeborg Lunenburg opleiding + advies heeft de afgelopen periode veel ervaring opgedaan  bij het ondersteunen en/of opstellen van beleid voor gemeenten. Daarvoor is de parlementaire behandeling zeer uitvoerig bestudeerd. Die ervaring wordt gedeeld in de Bijeenkomst Analyse Wmo 2015. Met andere vakgenoten leidt dat tot boeiende discussies. De hiervoor genoemde vragen komen zeker aan bod. Er zijn op 23 oktober nog enkele plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij want vol = vol.

Logo ILOverzicht
De Bijeenkomst Analyse Wmo 2015 behandelt de structuur en systematiek van deze boeiende wet. Dat geeft het noodzakelijk inzicht en overzicht. Verder kenmerkt deze bijeenkomst zich door de praktische én juridische aanpak. Die wordt afgestemd op het gemeentelijk beleid en de vragen van de deelnemers.

Materiaal
Deelnemers ontvangen een wettenboekje Wmo 2015 met toelichting en een unieke reader als naslagwerk.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*