Schema weigeren maatwerkvoorziening in relatie tot Wet langdurige zorg

Deze blogpost is deel 10 van 10 in de serie Schema's

In ons opleidingsmateriaal over de uitvoering van de Wmo 2015 wordt onder andere met schema’s gewerkt. Daarvoor worden nieuwe schema’s ontwikkeld en bestaande schema’s aangepast. We hebben in het schema afwijzen maatwerkvoorziening in relatie tot de Wet langdurige zorg aangepast. Aanleiding is een recente uitspraak van Raad (CRVB:2018:1525). Van deze uitspraak verschijnt binnenkort een uitgebreide noot door Ingeborg Lunenburg in het tijdschrift Uitspraken Sociale Zekerheid (USZ) van uitgeverij Sdu. Na publicatie in USZ is de noot ook te lezen op deze website.

Nza Beleidsregel Prestatiebeschrijvingen en tarieven modulaire zorg 2018 – BR/REG-18141b
De geïnteresseerde lezer wijs ik op de toelichting van deze beleidsregel. Dit met het oog op het maatwerk en de toezegging van de voormalig staatssecretaris van Rijn dat de Wet langdurige zorg wordt aangepast. Dit om de reden dat schoonhouden van de woonruimte in de wettekst niet hetzelfde is als hulp in het huishouden1, terwijl dat wel bedoeld was. Het valt onder meer op dat in de toelichting van de beleidsregel niet gesproken wordt over de wasverzorging.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies


  1. huishoudelijke verzorging als bedoeld in de Wmo 2007 en dus ook Wmo 2015 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*