Schema Beslisruimte college uitvoering Wmo 2015

Deze blogpost is deel 7 van 10 in de serie Schema's

NIEUWSIn mijn opleidingsmateriaal over de uitvoering van de Wmo 2015 wordt onder andere met schema’s gewerkt. En er worden nieuwe schema’s ontwikkeld!
Alle schema’s zijn of worden opgenomen in een blog update als onderdeel van de serie ‘schema’. Een (toekomstige) wijziging van wetten vraagt soms om een aanpassing of om een nieuw schema.

Beslisruimte college 
Dit nieuwe schema gaat over de beslisruimte die het college heeft bij de uitvoering van de Wmo 2015. Het college heeft een wettelijke opdracht maatwerkvoorzieningen te verlenen aan cliënten die daar op zijn aangewezen. De vraag is wanneer dat nu precies het geval is. Ook roept dat de vraag op of, en zo ja in hoeverre het college gehouden is aan de criteria die door de gemeenteraad in de verordening zijn gesteld. Ik denk dat de jurisprudentie antwoord zal moeten geven op die vragen.

Schema en korte toelichting
Binnenkort kun je nog een toelichting bij dit schema beluisteren.
Heb je vragen of opmerkingen over het schema? Laat het dan weten. Reacties worden zeer op prijs gesteld.Schema Beslisruimte College Wmo 2015

Meer weten over de uitvoering van de Wmo 2015?

  • Zoek je een opleiding? Kijk eens op ons uitgebreide aanbod voor open inschrijving in 2016. Er is nog plaats bij de cursus Het resultaat is zelfredzaamheid & participatie op 18 en 25 februari en voor de Studiemiddag Beschermd wonen op 24 februari.
  • Of liever op maat in huis?
  • Antwoord op vragen? Misschien is een abonnement op blog updates iets voor jou. Daar zijn geen kosten aan verbonden.
  • Juridisch advies? Neem contact op.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*