Studiedag Wmo: van melding naar maatwerk

In onze agenda staat op 28 maart de Studiedag Wmo: van melding naar maatwerk gepland.
Fysiek in Utrecht bij BCN-CS, op steenworp afstand van NS-station Utrecht-Centraal.
Wil jij bijgepraat worden over de uitvoering van de Wmo 2015 en discussiëren met vakgenoten? Schrijf je dan in.

Tip: verzamel vragen maar neem ook het eigen beleid mee naar de Studiedag!

Mijn ervaringen
In de afgelopen twee jaar hebben we allemaal ervaring opgedaan in het digitaal volgen van scholing, coaching of andere overlegsituaties. Op zich functioneel, dat moet gezegd worden. Maar recent mocht ik starten in een fysieke meerdaagse opleiding. En daar kreeg ik weer heel veel energie van. Ik heb de interactie erg gemist. Mijn andere ervaring gaat over de inhoud. En dat is dat een gestructureerde aanpak met kennis van zaken nodig is om de Wmo 2015 uit te voeren. Het bespreken daarvan en hoe het besluit er moet zien heeft waardevolle antwoorden opgeleverd. Soms geeft ook de rechtspraak antwoord op vragen maar niet altijd. Wat is een juridisch verdedigbaar standpunt? Daarover oordeelt (uiteindelijk) de bestuursrechter. Hoe toetst de bestuursrechter het bestreden besluit? Het wordt hoogste tijd om mijn ervaringen weer te delen in deze studiedag.

Tips voor uitvoering en beleid
Tijdens de Studiedag komt natuurlijk rechtspraak aan bod. Daarbij gaan we ook in op de consequenties daarvan voor de uitvoering en het beleid. Wat kunnen we er van leren? Neem in kijkje in het programma.

Discussieer met vakgenoten
Van te voren krijg je casuïstiek uit mijn uitvoeringspraktijk ter voorbereiding. Deelnemers kunnen natuurlijk ook zelf casuïstiek inbrengen. Hoe pakken we het aan, hoe schrijven we het op? Dat gaat over  het onderzoek wat geldt als de voorbereiding van het besluit als de aanvraag wordt ingediend.

Materiaal
Je ontvangt verder een uniek naslagwerk: een reader boordevol informatie die je kunt gebruiken in jouw dagelijks werk. En natuurlijk mogen de twee wettenboekjes niet ontbreken: de actuele wettekst en de artikelsgewijze toelichting met bijbehorende jurisprudentie en opmerkingen.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*