Schema de aanvraag

Deze blogpost is deel 2 van 10 in de serie Schema's

MAATWERK_1Aan het opleidingsmateriaal over de uitvoering van de Wmo 2015 waren al een aantal schema’s toegevoegd en nader uitgewerkt. En er worden nieuwe schema’s ontwikkeld. Tijdens de opleiding wordt uitgebreid ingegaan op de juridische aspecten van het betreffende onderwerp, mede gebaseerd op casuïstiek en jurisprudentie (voor zover al beschikbaar). Alle schema’s zijn of worden in een blog update opgenomen als onderdeel van de serie ‘schema’.

De aanvraag
Het tweede schema in de serie gaat over de aanvraag. Pas zodra de client een aanvraag heeft ingediend geniet hij rechtsbescherming. Dit in tegenstelling tot zijn positie tijdens de melding en het onderzoek. Op een aanvraag volgt een besluit waartegen bezwaar kan worden ingesteld. De toe te kennen maatwerkvoorziening zorgt voor een passende bijdrage aan iemands beperkingen in zijn zelfredzaamheid en participatie. Het college moet maatwerk leveren. Wat is maatwerk precies?

Schema met korte toelichting
Klik hier om de toelichting bij dit schema beluisteren (24 augustus: binnenkort beschikbaar). Heb je daar vragen of opmerkingen over? Laat het dan weten. Reacties worden zeer op prijs gesteld.

schema Aanvraag

Meer weten over de uitvoering van de Wmo 2015?

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

2 Replies to “Schema de aanvraag”

  1. Pingback: Schema melding en onderzoek | Uitvoering Wmo 2015

  2. Pingback: Rechtbank Noord Nederland: hoe om te gaan met een verzoek om maatschappelijke ondersteuning | Uitvoering Wmo 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*